+36 (22) 999-610

Telefonszám

Hétköznap: 8:00 - 17:00

Ügyfélszolgálat

Sokan ha a csőbilincsekre gondolnak, az a módszer jut az eszükbe, ahogy régen a kerti slagot illesztettük a kútra. A csőbilincseknek azonban számos típusa van, amit a mindennapok során igen gyakran használunk.

Rögzítéstechnika - Útmutató a csőbilincsekhez

A csőbilincs lehet fali, dupla, tiplis vagy gumis, kipufogó vagy állvány rögzítéséhez való is. Jól láthatjuk, hogy megannyi területen használhatjuk különféle anyagok rögzítésére. A leggyakrabban azonban a csövek rögzítésekor találkozhatunk vele.

A csőbilincseket osztályozhatjuk emellett méret, anyag és terhelhetőség szerint is.

A csőbilincsek kiválóan oldják meg azokat a mindennapos rögzítési progblémákat, ahol a csövek elvezetésére és stabilizálására van szükség. Kiválasztáskor az egyik elsődleges szempont a minőség, hiszen balesetveszélyes lehet a nem megfelelő eszközök használata.

A csőbilincsek vastagsága körülbelül 1 és 10 milliméter közé esik, átmérője pedig akár 500 milliméter is lehet. Alapanyagát tekintve készülhet szénacélból és saválló acélból is. Fontos, hogy a csőbilincs korrózióálló anyagból készüljön, hiszen hosszú időn át biztos tartást kell adjon.

A csőbilincseket számos területen használják, nem csak magánjellegű, hanem közüzemű építkezések alkalmával is. A városi csatornarendszerek és gázvezetékek nélkülözhetetlen alkatrészei a csőbilincsek, ahol szinte mindegyik típusára szükség van.

A csőbilincsek legnagyobb felhasználási területe az ivóvízhálózat kiépítése.

A csőbilincsek tartó és szorító funkciót is elláthatnak. Tartó rögzítés esetén a falhoz erősíthetőek, így akár a mennyezeten is elvezethetővé válnak a különféle méretű csövek is. Ebben az esetben a csőbilincs lazán fogja a csövet. Más a helyzet szorítás esetén, ahol a csőbilincs pontosan illeszkedik a  csőre.

A gumibetétes csőbilincs

Gyakran alkalmazzák a gumibetétes típust, ami több méretben, egy vagy két csavaros verzióban is kapható.

Bel- és kültéri használatra is alkalmas és létezik olyan is, ami képes ellenállni a magas hőmérsékletnek.

A gumibetétes csőbilincsek gyorscsatlakozóval vannak ellátva, így egy kézzel is zárhatóvá válnak, ami nagyban megkönnyíti a szerelési munkálatokat. A bennük lévő gumibetét pedig segít pozícionálni a vezetékeket a szerelés során.

A hőállósága igen nagy, -30 C és +120 C fok között is biztonságosan használható.

A hőszigetelt csőbilincs

A hőszigetelt csőbilincs integrált szigeteléssel és kétcsavaros kialakítással kerül forgalmazásra. Ennek köszönhetően tökéletesen hozzáigazítható a meglévő csövekhez.

Elsősorban a légkondícionálók és a fűtésrendszerek telepítésénél használják a csövek rögzítésére.

A tiplis csőbilincs

A tiplis csőbilincset leggyakrabban réz és vascsövek felfogatására használják. Stabilan rögzítik a csővezetékeket akár a fal mellett, akár a mennyezeten kerülnek kiépítésre.

A tiplis csőbilincs előnye, hogy állítható, így a szükséges magasságban rögzíthetjük a csöveket.

A csőbilincs csavar menete a tiplibe illeszthető, de kiválóan rögzíthető közvetlenül fába vagy műanyagba is.

Miért a csavaranya.hu csőbilincseit érdemes választani?

A BoMo Hungary Kft., vagyis a csavaranya.hu egy széleskörű árukészlettel rendelkező hazai vállalkozás. A csőbilincsek mellett számos alkatrész és munkavédelmi felszerelés található meg webshopunkban.

Több, mint 8.000 féle csavar, csőbilincs, alátét és szegecs közül választhatsz, melyek mindegyike megbízható és minőségellenőrzött gyártóktól származik.

A csőbilincsek magas minőségű alapanyagokból készülnek, így kiválóan alkalmasak kül- és beltéri használatra egyaránt.

A honlapon a részletes kereső segítségével egyszerűen kereshetünk a termékek között, szabványszám, minőség, felület, átmérő, hossz, menetemelkedés vagy cikkszám alapján.

Ha pontosan tudod mit akarsz, nálunk gyorsan tudsz vásárolni!

Azonban, ha további segítségre lenne szükséged, kérdd bátran Munkatársaink segítségét a +36 (22) 999-610 telefonszámon vagy üzenetben!

Kategória: Blog