+36 (22) 999-610

Telefonszám

Hétköznap: 8:00 - 17:00

Ügyfélszolgálat

Ha szeretnénk, ha nem, mindenki életében eljön a pillanat, amikor valami egyik pillanatról a másikra elromlik az otthonában és nincs kéznél az a szerszám, amire szüksége lenne a probléma elhárításához.

Minden szerszám, amire egy háztartásban szükséged lehet

Egy csöpögő víztartály, egy leesett kilincs vagy egy zárcsere nem igényel szakszerű segítséget, mi magunk is orvosolhatjuk a problémát.

Ahhoz, hogy felkészültek legyünk egy kisebb-nagyobb otthoni szerelésre és javításra, elegendő pár szerszámot beszereznünk és máris helyreállíthatjuk az elromlott dolgokat.

#1 Mérőszalag

Leginkább akkor vesszük hasznát, ha szeretnénk új bútorokat vásárolni, felújítani, vagy egyszerűen csak átrendezni valamelyik szobát.

Szükségünk lehet rá akkor is, ha szeretnénk lecserélni a függönyöket vagy lemérni, hány méter kábelre lesz szükségünk a TV bekötéséhez.

Ráadásul olyan váratlan helyzetekben is jól jöhet egy mérőszalag, mint az online vásárlás, ahol egy cipő kiválasztásánál szükségünk van a talpunk hosszának pontos méretére.

Érdemes beszerezni egy vízmértéket is, hogy az általunk szerelt polcok, bútorok és képek mindig vizszintesek legyenek. Ezzel elkerülhetjük, hogy a ferdén felszerelt polcról lecsússzanak a dísztárgyaink a lejtés miatt.

#2 Kalapács

Az egyik legalapvetőbb szerszámnak mondható, ami nagyon praktikus lehet, ha képeket szeretnénk a falra akasztani, vagy épp az étkezőben szeretnénk kirakni a nemrég vásárolt órát.

Nagy hasznát vehetjük a kalapácsnak például akkor is, amikor a gradróbszekrényünkbe zsúfolt ruhák elnyomják a bútor hátulján lévő farostlemezt. Ilyenkor pár szög és egy kalapács segítségével gyorsan helyre is hozhatjuk a szekrényeket.

Ha úgy érezzük nincs szükségünk több különböző méretű kalapácsból álló készletre a háztartásunkban, akkor válasszunk egy közepes, 25 dekagrammos darabot.

#3 Csavarhúzó

A csavarhúzó kapcsán akkor döntünk a legjobban, ha egy komplett készletet tartunk otthon, hiszen a legegyszerűbb dolgokban is szükségünk lehet rá. Érdemes belőle csillag- és laposfejű típust is vásárolni, de legyen belőle kisebb és nagyobb méretű is a háztartásban.

Szereléskor, javításkor is nagy hasznát vesszük, egy kilazult csavar kellemetlenségeit is egy perc alatt helyrehozhatjuk.

Ha már a csavarhúzónál tartunk, ne feledkezzünk meg a csavarokról sem, jól jöhet még!

#4 Csavarkulcs

A csavarkulcs, vagy más néven villáskulcs a szögletes fejű csavarok és anyák lazításához és meghúzásához használható.

Megvásárolhatjuk többféle méretben is, de választhatjuk az állítható fejjel rendelkező csavarkulcsot, amit a kívánt méretre állíthatunk a csavar méretének megfelelően.

#5 Létra

Magas szekrények, izzó csere, függöny mosás, falfestés, csak pár hétköznapi feladat, amihez biztosan kelleni fog egy létra.

Válasszunk könnyű anyagból készült, összecsukható típust, így egyszerűen tudjuk majd tárolni is. Fontos, hogy a megfelelő méretet válasszuk, hogy később ne kelljen balesetveszélyes mutatványokkal küszködnünk.

#6 Tapétavágó kés

Ha nem ugrik be elsőre, az azért van, mert sokan snitzerként ismerik. Ez az állítható pengéjű kést manapság már nem is tapétavágásra, hanem minden másra használunk inkább.

Használhatod csomagok kibontására, ragasztószalag vágására, szőnyeg méretezésére és igen, tapéta vágására is. Nagy előnye, hogy pengéje több részletben, előre perforáltan, egy mozdulattal letörhető, így máris ugyanolyan éles, mint amikor megvetted.

Persze ne feledkezzünk meg azokról az eszközökről sem, amelyek közvetve segítenek minket, ha szerelésre kerül a sor. Ilyen például a zseblámpa, amire nagy szükségünk lesz egy esti áramszünet alkalmával.

Kategória: Blog