+36 (22) 999-610

Telefonszám

Hétköznap: 8:00 - 17:00

Ügyfélszolgálat

Mindenki számára fontos, hogy értékeit biztonságban tudhassa. Nem csak pénzünk megóvásáról lehet szó, egyes dokumentumok, ékszerek, igazolványok védelme ugyanolyan fontos lehet számunkra. Sokan használják a bankok által nyújtott trezorokat, melyek ott bérelhetőek, így nem kell otthon aggódnunk értékeink miatt. Azonban még ebben az esetben is előfordulhat, hogy pár dolgot érdemes otthon tartanunk. A készpénz megfelelő elhelyezéséről nem is beszélve.

biztonsag-szef-szereles

Erre a célra már számos lehetőséget találunk a különböző barkács boltokban, vagy online webshopokban erre specializálódott cégeknél.

Választhatunk egyszerűbb kivitelezésű modelleket, melyeket inkább elrejteni, mint beszerelni szükséges, de ha biztosra szeretnénk menni, érdemesebb a falba rögzíthetőek közül választanunk.

Válasszuk a legbiztonságosabb megoldást

Ahhoz, hogy értékeinket valóban meg tudjuk védeni, érdemes azokból a típusú széfekből választanunk, melyek a falba szerelhetőek és csak a zár feltörése esetén tudnának a betörők hozzájutni azok tartalmához.

Ezekkel több munka van a beszereléskor, de hosszú távon egy sokkal jobb védelmi rendszert építünk ki magunknak. Kezdjünk is hozzá!

Hogyan építsünk be egy széfet az otthonunkba?

Először is tegyük meg az előkészületi lépéseket. Válasszuk ki átgondoltan, hol lenne a legjobb helyen, mi a legkevésbé észrevehető megoldás. Mostani cikkünkben azt vesszük át, hogyan dolgozzunk téglafal esetében, és valljuk be, ez is a legalkalmasabb ahhoz, hogy jó munkát végezzünk.

Ha megvan a falfelület ahová szeretnénk széfünket elhelyezni, nézzük meg annak méreteit és ez alapján jelöljük ki a fúrási pontokat. Figyeljünk arra, hogy vízszintes legyen, ehhez vízmértéket is használjunk.

A furatok elkészítéséhez nem szükséges ütvefúrót használnunk, a téglafal üregességének köszönhetően könnyen fúrható a felülete. Mindenképpen válasszunk hozzá téglához alkalmas fúrószárat és egy véső és kalapács segítségével készítsük el a széf méretének megfelelő üreget. Ha ez megvan rögzítsük a széfet.

A megfelelő rögzítéshez használjunk szitadübelt, ami meggátolja, hogy a téglafal porózussága miatt kiessen a tipli a falból. Ezeket koppanásig illesszük a furatba. Ha ezzel megvagyunk, vegyi dübel ragasztót is használjunk a tökéletes rögzítés érdekében. Ezt a furatba kell töltenünk, majd a hozzá tartozó csavarokat bele is illeszthetjük a dübelekbe. Hagyjuk 1,5 órát pihenni, amíg a ragasztó meg tud kötni.

Ezután már csak rá kell illesztenünk a széf hátulját a falra, hogy a csavarok menete illeszkedjen az azon lévő furatpontokhoz. Csavarjuk rá az anyákat és már meg is vagyunk ezzel a résszel.

Hová rejthetjük még értékeinket?

Amikor elkezdünk azon gondolkozni, hogy valamilyen biztonsági intézkedést tegyünk, mindig vegyük sorra, mik azok a dolgok, iratok, pénz, ékszerek, stb. amiket szeretnénk biztonságban tudni. Ez fogja meghatározni leginkább, hogy milyen szintű védelemre van szükségünk.

Ha nincs kedvünk vagy lehetőségünk ilyen komoly munkába kezdeni, más megoldásokat is kereshetünk, hogy értékeinket biztonságban tudhassuk.

Amennyiben olyan falazattal rendelkezünk, mely nem teszi lehető a süllyesztett széf kialakítását, egy erősebb felépítésű bútorhoz vagy annak belsejéhez is rögzíthetjük széfünket. Egy tömörfa szerkezetű darabnál nem kell aggódnunk, hogy a betörők egyszerűen kitépik a csavarokat az anyagból.

Ha mindennapi használatra keresül széfet, válasszunk olyat, ami kulccsal nyitható, így sok időt spórolhatunk meg. Erre egy pénzkazetta is kiválóan alkalmas lehet, amennyiben készpénz tárolására van szükségünk.

Nagyobb értékek esetén mindenképp rögzített széfet válasszunk a biztonság kedvéért.

Kategória: Blog