+36 (22) 999-610

Telefonszám

Hétköznap: 8:00 - 17:00

Ügyfélszolgálat

Minél melegebb az idő, annál jobban vágyakozunk a szabadba és ehhez mi sem nyújt kényelmesebb megoldást, mint a családi házunk kertje, ahol kényelmesen lazíthatunk egy hosszú nap után.

DIY kerti kiegészítő

Színes kerti játszóház raklapból

Ha szeretnénk örömet okozni a kicsiknek és izgalmasabbá tenni a kinti játékot, akkor pár lépésből könnyedén össze tudunk állítani nekik egy kis játszóházat, ami aztán jó pár évig lesz a játékok legfőbb bázisa. Az egészhez csupán pár darab raklapra, egy kis festékre, szerszámokra és kreativitásra lesz szükségünk, és máris munkához láthatunk.

Így néz ki a bevásárlólistánk:

  • 6 db raklap
  • 1 db kisebb kiszerelésű lazúrfesték
  • csiszolópapír vagy csiszológép
  • 1 db ecset
  • csavarbehajtó
  • csavarok
  • kb. 10 db L-vasalat
  • menetes csavarok anyával
  • 1 db kb 150×200 cm méretű fólia

Első lépésként nagyon fontos, hogy alaposan lecsiszoljuk a raklapok felületét, nehogy a gyerekek kezébe szálka menjen, hiszen a fa felülete sokszor egészen durva is lehet. Ehhez használhatunk erősebb csiszolópapírt, vagy ha van, csiszológéppel még gyorsabban végzünk.

Ha ezzel megvagyunk nekiláthatunk a festéshez. Nem csak azért, hogy egy kis színt és izgalmat vigyünk a kicsik legújabb játékába, hanem azért is, hogy tartósabbá varázsoljuk azt. Egy megfelelően megválasztott lazúrfestékkel több évre is megvédhetjük a fa elemeket az időjárási viszonyok okozta hatásoktól.

Amikor a festék jól megszáradt, hozzá is láthatunk az összeszereléshez. A hat raklapból egy adja a kis játszóház alapját, három az oldalfalakat, kettő pedig a tető szerepét tölti majd be. Mivel a raklapokat sok helyen nehéz lenne összecsavarozni, érdemesebb fúrószállal, csavarral és hatlapfejű anyával dolgoznunk. Ezzel egy stabilabb megoldást is kapunk, amivel erősebben tudjuk rögzíteni egymáshoz az elemeket.

Mielőtt összeszereljük, rakjuk össze a falakat és nézzük meg, hogy alakulnak az illesztési pontok. Ahol elő tudjuk készíteni a furatokat, ott tegyük meg, így ahol nem úgy érnek össze a felületek, L-vasalatot használunk és azzal erősítjük meg a kis játszóházat.

Ha minden fal stabilan áll, jöhet a tető és a két raklap felillesztése az alapra. Erre a célra egy deszkából vágjunk kisebb darabokat és rögzítsük a raklap aljára ott, ahol megtámasztja a tetőt a falakon, ezzel segítve annak stabilitását. Végül érdemes a tetőt kívülről valamilyen erősebb fóliával bevonni, hogy ne essen bele az eső, ha rosszabbra fordul az időjárás.

Ezután már nincs más hátra, minthogy színekkel és párnákkal dobjuk fel a gyerekek számára az új játszóházat!

Ha érdekelnek a ház körüli barkácsötleteket és a különféle szerelési munkálatokkal kapcsolatos tippek, kövesd nyomon a blogunkat, ahol hétről hétre új ötletekkel jelentkezünk nektek!


Kép forrás: https://www.learningandexploringthroughplay.com/2019/03/best-pallet-creations-on-web.html

Kategória: Uncategorized